woensdag 15 juni 2011

H&M helpt Unicef met kindercollectie

In september 2011 lanceert H&M een speciale collectie kinderkleding waarmee het werk van Unicef gesteund wordt. Een kwart van de totale verkoopopbrengst van de ‘All for Children’ collectie, die verkrijgbaar zal zijn in zo’n 160 H&M-winkels en online, wordt gedoneerd voor projecten van Unicef die het recht van kinderen op onderwijs en bescherming in kwetsbare leefgemeenschappen ondersteunen.

De 'All for Children' collectie bestaat uit najaarskleding voor meisjes en jongens die door het gebruik van kasjmier ook in de winter bruikbaar is. Voor meisjes zijn er onder andere jurken, rokken, shorts en gilets met bloemenprints, strikjes- en streepdecoraties. De collectie voor jongens bestaat uit onder andere geruite overhemden, joggingbroeken en hoodies, corduroyblazers en een parka.

H&M is in 2009 samen met Unicef het project All for Children gestart in India. De Zweedse illustratrice Lovisa Burfitt ontwierp bijvoorbeeld al een biokatoenen tas waarvan een deel van de opbrengsten ten goede komen aan All for Children. Nu wordt het project uitgebreid naar Bangladesh, zodat ook daar onderwijs toegangelijk kan worden gemaakt voor kinderen.

De samenwerking tussen H&M en Unicef klinkt mooi (‘get children out of work and into school’, wie wil dat niet?), maar is natuurlijk een tikje wrang gezien de discussies over de dubieuze arbeidsomstandigheden waaronder kleding van H&M wordt gemaakt in onder meer India.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten