dinsdag 28 juni 2011

Groen feest tijdens Arnhem Mode Biënnale 2011

300 fashionista’s bezochten op 26 juni het Awearness Fair Fashion Feest in Arnhem. Een tiental verantwoord werkende ontwerpers presenteerden hun duurzame collecties op partyjacht Jules Verne.

Van Markoviec, Elsien Gringhuis, Selon Sebastiaan en MLY by Emily Hermans showden creaties op de catwalk. OAT Shoes liet een eerste proeve van een biologisch afbreekbare leren schoen zien. De Arnhemse ontwerpers Karin Ruiter en Irvinx presenteerden hun eerste duurzame collecties.

Het feest maakte deel uit van de Arnhem Mode Biënnale 2011 en maakt duidelijk dat modestad Arnhem qua duurzaamheid flink aan de weg timmert.

Tijdens het feest kondigde Awearness Fair Fashion, het lokale platform voor presentatie en promotie van hippe duurzame mode, de Warme Truiendagontwerpwedstrijd aan. Tweede-, derde- en vierdejaars studenten van de hbo-modeopleidingen worden hiermee gestimuleerd om na te denken over duurzame kledingproductie. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 10 februari tijdens Warme Truiendag 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten