vrijdag 3 juni 2011

Groene oneliners

There is no Plan(et) B. Van A naar B, zonder CO2. Praatjes vullen geen ozonlaagjes. Over duurzaamheid kunnen we best (glim)lachen. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe ebook Duurzaamheid is meer dan groen. De bloemlezing, die online gratis is in te zien, bevat bijna 400 oneliners over het milieu die zijn verzameld door Jan Jonker. De uitspraken, die niet altijd zijn te herleiden tot een bron of auteur, zijn samengebracht om inspiratie te bieden. De oneliners kunnen ook worden gebruikt om presentaties of rapporten te verlevendigen.

Duurzaamheid is meer dan groen is een boek zonder poespas. De oneliners worden alfabetisch en zonder toelichting gepresenteerd. De teksten variëren van vrij algemene slogans (Alleen ga je sneller, samen kom je verder) tot uiterst groene leuzen (Afval is geen last maar een lust).

De bloemlezing van Jan Jonker is ontstaan naar aanleiding van een online oproep aan duurzame ondernemers om inspirerende uitspraken met elkaar te delen. Dat leverde in zes maanden tijd een veelzijdige verzameling citaten en slogans op, met bijdragen van onder andere Loesje, Steven Covey en Martin Luther King.

Over mode, textiel en design kom je in Duurzaamheid is meer dan groen helaas weinig te weten. Misschien is het tijd dat groene fashionista’s komen met een vervolg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten