donderdag 23 juni 2011

Klimaatneutrale hangmatten

De hangmatten van het Nederlandse ecowarenhuis MoreThanHip waren al fair trade geproduceerd. Nu zijn ze ook nog een klimaatneutraal. De CO2-uitstoot van de productie en het transport van de nieuwe collectie XXL-hangmatten is gecompenseerd via het Hivos Klimaatfonds. Daarmee worden kleinschalige projecten voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden ondersteund.

De nieuwe lijn hangmatten van MoreThanHip is verkrijgbaar in zes verschillende kleurencombinaties. De royale hangmatten, die plaats bieden aan twee of drie personen, worden op eerlijke wijze gemaakt in een kleinschalig atelier met zes werknemers in Indonesië.

Het is de eerste keer dat MoreThanHip samenwerkt met het Hivos Klimaatfonds. Dit fonds is opgezet om Nederlandse particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven hun CO2-uitstoot te compenseren. De financiële impuls komt ten goede aan bijvoorbeeld waterkrachtcentrales in Guatemala, biogasinstallaties in Indonesië en duurzame houtfornuizen in Tanzania. Op deze manier kunnen bedrijven in Nederland groen ondernemen en krijgen mensen in ontwikkelingslanden een kans om zich structureel te ontwikkelen zonder het milieu verder te belasten.

Hoewel bij de productie van kleding en accessoires over het algemeen nogal wat transportkilometers komen kijken, is CO2-compensatie nog geen vanzelfsprekendheid. Misschien dat de vrolijke hangmatten van MoreThanHip modemerken inspireren om ook eens naar het Hivos Klimaatfonds te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten