woensdag 8 juni 2011

Duurzaam denim van Twin Couture

Nederland is een duurzaam denimmerk rijker: Twin Couture. Het label is een initiatief van de half-Nederlands en half-Engelse tweelingzusjes Abigail en Lavinia Bakker. In het najaar van 2011 verschijnt hun eerste collectie, die bestaat uit vijf kledingstukken die elk in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Alle producten van Twin Couture zijn gemaakt van denim en worden uitgevoerd in een classy (‘sophisticated, outspoken and thinks before she does’) en een edgy (‘rebellious, outspoken and does before she thinks’) variant. Want Abigail en Lavinia Bakker zijn ervan overtuigd dat in iedere vrouw een edgy en een classy persoonlijkheid schuilt.

De spijkerstof die Twin Couture gebruikt is gemaakt van 100 procent biologisch katoen afkomstig uit Turkije. De productie vindt onder eerlijke omstandigheden plaats in Polen. De tweelingzusjes, die overtuigd vegetariër zijn, geven toe dat hun merk op dit moment nog niet volledig duurzaam is. Wel ondernemen ze stappen om het groene gehalte van hun denimcollecties te vergroten, bijvoorbeeld door in de toekomst knopen van steennoten te gebruiken.

Vooralsnog laat Twin Couture zien hoe een stoere stof als denim dienst kan doen als basis voor chique, high fashion outfits. Spijkers & Spijkers hebben er concurrentie bij…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten