vrijdag 24 juni 2011

Wat doen we op 11-11-11?

In 2011 vindt de derde Dag van de Duurzaamheid plaats. Op 11 november 2011 organiseren bedrijven, gemeenten, burgers en scholen activiteiten om Nederland duurzamer te maken.

Vorig jaar publiceerde dit blog de beste tips voor een groene garderobe. Daarnaast maakte ik samen met Claudia Hulshof iemand blij met een duurzame make-over, waarover in verschillende media werd geschreven.
Op de website van de Dag van de Duurzaamheid staan activiteiten, acties en evenementen die inspireren tot nieuwe groene daadkracht. Zo organiseert ecolabel Rianne de Witte een verkoopavond in Breda, waar je niet alleen eerlijk kunt shoppen maar ook puur kunt dineren.

Urgenda, die het initiatief heeft genomen tot de Dag van de Duurzaamheid, roept iedereen op om zich op 11 novermber 2011 van de groenste kant te laten zien. Denk aan een groene recordpoging, een lezing over een duurzaam thema of een dag met duurzame catering.

Ook op modegebied zijn er duurzame activiteiten te bedenken, zoals een kledingruilparty, de lancering van een project om met een groep fashionista’s de garderobe te vergroenen, een thuisparty om zelf kleding te upcyclen of een pop-up store met duurzame accessoires.

Op dit blog wordt zeker aandacht besteed aan de Dag van de Duurzaamheid. De vraag is nu: wat doe je zelf op 11-11?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten