maandag 6 juni 2011

Knuffels van herenoverhemden

Wat doe je met afgedragen herenoverhemden? Je maakt er gewoon knuffels voor kindlief van. Dat deed het Amerikaanse modemerk Mrs Jermyn. De inspiratie voor de duurzame teddyberen kwam van de overhemden van haar echtgenoot, die volgens Annika Jermyn ook na eindeloos te zijn gedragen en gewassen een tweede leven verdienden.

De van oorsprong Finse ontwerpster, die verslaafd is aan borduren, gebruikt inmiddels niet alleen de overhemden van haar man, maar ook afdankertjes uit tweedehandswinkels. Het hergebruik van shirts is een goede stap in de strijd tegen de afvalberg, vindt Annika Jermyn. De milieuvriendelijke knuffels kunnen bovendien bijdragen aan een nieuwe vorm van consumptie, waarin aandacht is voor de waarde van oude producten. Want kledingstukken met een verhaal hebben een eigen verhaal te vertellen, zegt Mrs Jermyn.

De Mr Tedi beren zijn daarom loyale, wijze en ervaren knuffels die je high quality hugs geven, zei Annika onlangs in een interview met Ecouterre. Voor fans van broderie zijn er Crochet Tedi’s, die zijn opgefleurd met een borduursel. En je kunt zelfs je eigen overhemden laten transformeren tot een Mr Tedi. Happy hugging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten