vrijdag 19 augustus 2011

Vergeet Prins Claus: recycle een stropdas

Stropdassen die een tweede leven krijgen als uniek nieuw kledingstuk. Dat is het idee achter Tie Revival, een Nederlands modebedrijf dat stropdassen hergebruikt als tassen, rokken, topjes en mobielhoesjes. De stropdassen die in talloze herengarderobes liggen te verstoffen, worden met de hand vermaakt tot nieuwe sieraden voor mannen én vrouwen.

Tie Revival is een uitvinding van Jetty van der Grift en Marianne Dierckx. Hun recyclingconcept heeft niet alleen een groen tintje, maar ook een persoonlijke kant. Zo is het mogelijk om een schoudertas te laten maken van het trouwoverhemd van je echtgenoot, of een rok van stropdassen van je vader. Extra handig: de rokken worden op de door jou gewenste lengte gemaakt.

De dames van Tie Revival weten trouwens niet alleen raad met stropdassen, maar ook met versleten overhemden: de stof wordt gebruikt als voering, en de borstzak en manchetten vormen handige vakjes in tassen. En het leer van afgedankte bankstellen wordt verwerkt in schoudertassen of laptophoezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten