maandag 1 augustus 2011

Esprit collectie van gelukkig schapen

In september 2011 ligt de eerste collectie van Esprit Limited Edition in de winkels. Gostwyck Merino, zoals de collectie is genoemd, is gemaakt van wol van gelukkige schapen. De merinowol wordt geproduceerd in Gostwyck Farm in Australië.

Esprit heeft een exclusieve samenwerking met Gostwyck opgezet met als doel de duurzaamheid en diervriendelijkheid van de collecties te versterken. De eerste Gostwyck Merino collectie bestaat overigens uit niet meer dan vier items: een capuchonkraag, een kabeltrui, een gebreid vest met knopen en een trui-jurk. De collectie, die in een beperkte oplage beschikbaar is, zal in winkels in Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland worden verkocht voor prijzen tussen 90 en 120 euro.

Gostwyck bestaat sinds 1834 en staat bekend als milieu- en diervriendelijk bedrijf. Zo grazen schapen steeds op verschillende plekken, zodat de aarde niet raakt uitgeput. Daarnaast worden schapen behoorlijk geschoren en niet onderworpen aan het omstreden mulesing. En dat is, zeker in wolproduceren Australië, behoorlijk bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten