zaterdag 29 oktober 2011

Nieuwe Belgische campagne voor eerlijk goud

Goud: eerlijk? Dat is de naam van een nieuwe Belgische campagnewebsite die in oktober 2011 is gelanceerd. De campagne heeft tot doel consumenten in het Noorden bewust te maken van de impact van goudontginning in het Zuiden. Goudwinning gaat in veel gevallen gepaard met geweld tegen inheemse volkeren, vervuiling en ontbossing.

Goudeerlijk.be gaat niet alleen over de ellende achter de goudproductie, maar ook over duurzame investeringen, initiatieven, alternatieven, certificering, recycling en urban mining. Verschillende partijen die betrokken zijn bij de goudindustrie, zoals juweliers en goudhandelaars, worden opgeroepen om aandacht te schenken aan milieu- en sociale problemen. En de campagne steunt acties van onderdukte werknemers.

De driejarige campagne is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken, Ecolife en CATAPA en geeft consumenten concrete richtlijnen om de goudindustrie te helpen verduurzamen. Zo is het niet raadzaam om te beleggen in goud, kan je uit afgedankte electronica vaak nog gouden elementen halen die kunnen worden hergebruikt, en is vintage ook bij trouwringen helemaal hip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten