vrijdag 14 oktober 2011

Shortlist voor tweede editie van The Green Fashion Competition

Precies 120 ondernemers namen deel aan de tweede editie van The Green Fashion Competition, die in juli 2011 werd gelanceerd. Begin oktober maakte de jury de namen bekend van de veertig kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde van de wedstrijd.

Van Markoviec, Studio Jux, MLY, And Beyond en Antoine Peters behoren tot bekende modemerken die zich hebben ingeschreven voor The Green Fashion Competition. Ook jonge ontwerpers zoals Carrie Parry, Laura Mulder, Claire van Kuler en Jantine van Perski zijn doorgedrongen tot de tweede ronde. Zij volgen in oktober workshops over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en dingen met een businessplan en drie outfits mee naar een plek in de derde ronde. Uiteindelijk zullen acht ondernemers deelnemen aan de finale.

Het doel van de wedstrijd, die sinds juli 2010 wordt georganiseerd door Amsterdam International Fashion Week en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, is om een doorbraak te creƫren naar een duurzame mode-industrie. Behalve een geldprijs krijgen de twee winnaars ook praktische hulp, zoals workshops over biodiversiteit, een catwalkshow tijdens de Amsterdam International Fashion Week en expertise van het netwerk van de modeweek.

Elsien Gringhuis en OAT Shoes wonnen de eerste editie van The Green Fashion Competition. Deze keer is er een prijs (25.000 euro) voor gevestigde modeondernemers en een (15.000) voor jonge bedrijven en pas afgestudeerde ontwerpers. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Amsterdam International Fashion Week in januari 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten