donderdag 12 april 2012

Duurzame mode bij Best of Green 2012

Wat hebben Loomstate, H&M, Levi’s en Valentino met elkaar gemeen? Ze behoren allemaal tot de Best of Green 2012 van Treehugger. In de categorie ‘living’ van Best of Green zijn verantwoorde modelabels opvallend goed vertegenwoordigd.

Dat grote bedrijven zoals H&M en Levi’s tot de winnaars van 2012 behoren, mag gerust opmerkelijk genoemd worden. Op het duurzaamheidsbeleid van deze giganten wordt nogal eens sceptisch gereageerd. Kennelijk is Treehugger overtuigd van de serieuze stappen die H&M en Levi’s ondernemen om hun bedrijfsvoering te vergroenen.

Best of Green 2012 komt tot stand op basis van stemmen van lezers en redacteuren van Treehugger. Volgens de redactie is de selectie van winnaars in de categorie 'living' geen sinecure, omdat er een fors groen aanbod is op het gebied van kleding, cosmetica, voeding, vakanties en cultuur.

Een opvallend modemerk in de Best of Green 2012 is 11:11, een Amerikaans t-shirtlabel dat bekend staat om het gebruik van gecertificeerd biologisc en fair trade katoen. Een aantal van de kledingstukken is zelfs klimaatneutraal geproduceerd. 11:11 figureert in de Best of Green 2012 vanwege een groen t-shirt met een activistische, maar fraai vormgegeven print: ‘Run, forest, run’.

Naast mode komen in de Best of Green 2012 ook andere aantrekkelijke duurzame initiatieven aan bod. Zoals een blog dat fietsen promoot, een veganistisch kookboek, natuurlijke cosmetica en een groene wijnproducent. Op die manier maakt Treehugger een groene levensstijl wel héél aanlokkelijk. Is het misschien tijd voor een Nederlandse variant?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten