donderdag 19 april 2012

Een minimale garderobe met Project 333

‘I feel more myself now. My clothes fit me. They project what I feel about myself and they fit the life I’m living now.’ Dat zei een deelnemer aan Project 333 onlangs na de uitdaging te zijn aangegaan.

Project 333 staat bekend als ‘een experiment om meer te doen met minder’. Courtney Carver, die is gespecialiseerd in het vereenvoudigen van het dagelijkse leven, roept consumenten op om drie maanden lang niet meer dan 33 kledingstukken te dragen. De start van het experiment is simpel: je selecteert 33 items uit de kledingkast, en bergt de overige buiten het zicht op. Bijvoorbeeld in een grote doos die je op zolder of in de berging zet.

Wie serieus aan de slag wil met de minimal wardrobe, kan iedere drie maanden de kledingkast doorspitten voor een versie dosis van 33 kledingstukken. Daarbij luidt het devies: verwijder zoveel mogelijk kledingstukken die je niet meer wilt of kunt dragen, en doneer deze aan een goed doel of breng ze naar de textielbak. Het doel is om uiteindelijk ieder seizoen de beschikking te hebben over een kleine, maar fijne kledingkast vol topstukken.

Carver is ervan overtuigd dat het vereenvoudigen van de garderobe het leven simpeler en mooier maakt. Ze krijgt naar eigen zeggen meer dan ooit complimenten voor haar looks.

Andere voordelen van een kleine garderobe volgens deelnemers aan Project 333? De kledingkast ziet er overzichtelijk en aanlokkelijk uit: er hangen alleen nog items in waar je écht van houdt. En het is makkelijker om de dagelijkse outfit te kiezen. Daardoor houd je tijd en energie over om te besteden aan de dingen die je belangrijk vindt. Natuurlijk wordt ook de wereld een beetje beter van een minimal wardrobe, want de afgedankte kledingstukken kunnen een tweede leven krijgen in een andere kledingkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten