dinsdag 10 april 2012

Unitedstyles gaat internationaal

Sinds maart 2012 is de mode van Unitedstyles ook in Nederland beschikbaar. Via de website Unitedstyles.nl kunnen vrouwen een jurk, rok, top of jas laten maken die in een zelfgekozen stijl en kleur wordt gemaakt.

Het concept en de afwerking hebben een groen tintje. United Styles maakt uitsluitend on demand, waardoor onnodige verspilling van grondstoffen wordt voorkomen. Daarnaast gebruikt het bedrijf zo veel mogelijk milieuvriendelijke verfstoffen.

Unitedstyles presenteert zichzelf als een fashion experience. Na het selecteren van een basisitem, kies je zelf de halslijn, mouwen, stiksels, kleuren en print. Het kledingstuk wordt vervolgens op maat gemaakt, zodat je een passend kledingstuk krijgt thuisgestuurd.

Unitedstyles is een door Nederlandse ondernemers in Shanghai opgericht bedrijf. Na de website voor de Chinese markt worden in 2012 ook Nederlandse en Russische websites geopend. De customized items van Unitedstyles staan haaks op de massaproductie die de hedendaagse fast fashion kenmerkt. Bovendien mag verwacht worden dat de vrouwen die bij Unitedstyles hun zelfgekozen designs kopen, niet snel zullen afdanken, waardoor de creaties prima passen binnen de slow fashion trend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten