woensdag 11 april 2012

Conscious collection wordt groot

Bandplooibroeken, zonnebrillen, riemen, galajurken, tunieken en smokingjasjes. Het lijkt erop dat de Conscious Collection, H&M’s duurzame kledinglijn, steeds groter wordt. De collectie, die in 2011 werd gelanceerd, is sinds april 2012 verkrijgbaar voor dames, heren, jongeren, kinderen en zelfs celebs.

H&M staat vooral bekend als fast fashion label dat sinds een aantal jaren een vleugje biokatoen in de winkels brengt. Kledingstukken die van een groen label zijn voorzien, bevatten bijvoorbeeld (deels) biokatoen. De Conscious Collection is veel gevarieerder. De nieuwe lijn bevat ook tencel, gerecycled polyester, gerecycled katoen en biologisch hennep.

Nieuw in 2012 is bovendien een exclusieve lijn gepresenteerd met avondjurken die op de rode loper niet zouden misstaan. Beroemdheden zoals Amanda Seyfried, Michelle Williams en Kristin Davis hebben al items uit deze collectie gedragen.

De Conscious Collections zijn onderdeel van een omvangrijk duurzaamheidsinitiatief van H&M om het gebruik van biologisch katoen en andere duurzamere materialen te stimuleren. In 2010 lamceerde de Zweedse modegigant een ambitieus actieplan om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Jaarlijks verschijnt een rapport waarin de geboekte vooruitgang wordt beschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten