woensdag 18 april 2012

Meest ethische bedrijven van 2012

Gap, Patagonia, Costco, Marks & Spencer, Timberland en Target. Ze behoren volgens The Ethisphere Institute allemaal tot de 145 meest ethische bedrijven van 2012. Ook eBay en de textielfirma Milliken staan in de lijst, die voor het zesde achtereenvolgende jaar is gepubliceerd.

Milliken, dat onder meer duurzame bedrijfskleding maakt, en outdoor label Patagonia hebben tot nu toe elk jaar de ranglijst behaald. De keuze voor retailers zoals Gap en Target is opvallend. De bedrijven komen regelmatig in het nieuws vanwege misstanden in de productieketen. The Ethisphere Institute selecteert bedrijven op basis van criteria zoals betrokkenheid bij het promoten van ethische standaards en praktijken en introductie van innovatieve idee├źn die ten goede komen aan de samenleving.

The Ethisphere Institute is een Amerikaanse denktank die goede praktijken stimuleert op het gebied van business ethics, corporate social responsibility, anticorruptie en duurzaamheid. Volgens de organisatie is de top 145 van ethische bedrijven in 2012 opvallend internationaal. In totaal zijn 43 van de bedrijven in de lijst gevestigd buiten de Verenigde Staten. Daaruit zou zijn af te leiden dat bedrijfsethiek werkelijk op wereldwijde aandacht kan rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten