donderdag 15 maart 2012

De erfenis van Earth Pledge

In de afgelopen vijftig jaar is onze planeet meer veranderd dan ooit te voren. Dat zegt Earth Pledge Foundation, een Amerikaanse stichting die zich inzet voor duurzame ontwikkeling. Met initiatieven zoals Greenroofs (daktuinen waarmee de opwarming van de aarde kan worden tegengegaan) en de documentaire Home (over de vernietigende gevolgen van onze industrialisatie op de natuur) werkt Earth Pledge aan een wereldwijde transitie naar duurzaamheid.

De laatste jaren is het opvallend stil rond Earth Pledge (en lijkt de website uit de lucht). Er zijn geruchten dat de stichting in 2012 een nieuwe campagne start. Gezien de groeiende zorg over klimaatveranderingen is dat geen overbodige luxe.

Groene fashionista’s hebben gelukkig het handzame 'Future fashion' van Earth Pledge tot hun beschikking. Deze bundel verhalen over duurzame mode verscheen in 2007, maar is nog altijd uiterst actueel. Bovendien bevat 'Future fashion' uiterst leesbare en inspirerende bijdragen van onder andere de directeur van Barney’s New York, de oprichter van Aveda en ontwerpster Diane von Furstenberg.

'Future fashion' staat vol met oneliners zoals ‘Taste used to mean good style. Now taste is increasingly about making good, ethical choices’ en ‘So much of fashion is inspired by nature and in turn, we must respect its delicacy’. Het is dan ook te hopen dat Earth Pledge snel weer in actie komt en de discussie over duurzame mode voortzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten