woensdag 21 maart 2012

Feest voor Expresso Extra Fair collectie

T-shirts van fair trade biokatoen in negen modekleuren. Dat was de aanleiding voor een modefeestje van Expresso op 20 maart 2012. Het Nederlandse damesmodemerk is al sinds de oprichting maatschappelijk betrokken, maar maakt nu een grote stap richting duurzaamheid met de Extra Fair Collection. Het gehele productieproces van deze moderne basics is gecheckt op duurzaamheid.

Ter ere van de lancering van de collectie duurzame t-shirts organiseerde Expresso een evenement in het Amsterdamse hoofdkantoor. De genodigden konden proeven van biologische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in de keuken van het kantoor waar vrouwen werken aan de fashion with a soul, en zo'n supereerlijk Expresso shirt customizen. Daarnaast was er een trendpresentatie van Annouk Post en Dianne Potters, die vertelden over negen sustainability insights.

Expresso komt naar eigen zeggen met de Extra Fair Collectie vanuit het besef dat de gemiddelde Nederandse vrouw steeds meer belang hecht aan eerlijk gemaakte kleding. Daarnaast wilde het bedrijf, dat sinds 2004 is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, meer leren over duurzame productie. Voor de collectie is samengewerkt met de Fair Wear Foundation, Stichting Max Havelaar en Trees for Travel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten