zaterdag 27 november 2010

Little black dress in finale van Green Fashion Competition

Eliza Starbuck, de ontwerpster achter het New Yorkse label Bright Young Things, maakt kans op de hoofdprijs in de Green Fashion Competition. Starbuck werd bekend van het zwarte jurkje dat figureerde in The Uniform Project, het project waarmee Sheena Matheiken geld inzamelde voor onderwijs aan kinderen in India.

Op 25 november werd bekend dat Bright Young Things behoort tot de acht finalisten in de Green Fashion Competition van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) en en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw, en Innovatie. Naast Bright Young Things hebben ook Elsien Gringhuis, Farrow & Tan, Winde Rienstra, Nôn by Kim, Gomes Esser Design, OAT en Viral en het tot de finale gebracht.

Opvallend is het forse aandeel jonge Nederlandse ontwerpers in de finale van de Green Fashion Competition, die modemerken moet stimuleren tot nadenken over biodiversiteit. Winde Rienstra, Oat Shoes en Farrow & Tan versloegen dus bekende namen zoals Bas Kosters, Mattijs, Mada van Gaans, Ontfront, Studio Jux en Van Markoviec. Achter Farrow & Tan gaat onder andere Fred Farrow schuil, een pas afgestudeerde ontwerper die in juli 2010 de Frans Molenaar Prijs in de wacht sleepte.

De Green Fashion Competition, die tijdens de AIFW in juli werd gelanceerd, ontving niet minder dan 180 inzendingen. De acht finalisten die nu zijn geselecteerd, ontvangen ieder een cheque van 1250 euro om twee outfits te maken waarmee ze meedingen naar de hoofdprijs die in 2011 wordt uitgedeeld. Tijdens de AIFW in januari showen alle acht finalisten hun twee duurzame ontwerpen en vervolgens wordt dan eindelijk de winnaar bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten