zondag 28 november 2010

Prijs voor A beautiful story

Sieradenlabel A beautiful story heeft de Business+ Award 2010 gewonnen. De prijs is bedoeld voor Noord-Hollandse MKB'ers die via hun bedrijf bijdragen aan zelfredzaamheid in ontwikkelingslanden. A beautiful story brengt sinds 2005 fair trade sieraden op de Nederlandse markt.

Armbanden met lucky buddha’s, kettingen van kleurrijke kralen, oorbellen met halfedelstenen en sieraden met porcelein scherven behoren inmiddels tot de bestsellers van A beautiful story. Ze worden gemaakt in fabrieken in Nepal en Kenia, waar mannen en vrouwen onder fatsoenlijke omstandigheden en voor een eerlijk loon sieraden maken.

Cathelijne Lania startte A beautiful story na een bezoek aan een zilversmidfabriek in Kathmandu. Inmiddels werkt ze niet alleen samen met die fabriek, maar ook met vrouwencollectieven in andere delen van Peru en in Kenia. De collectie sieraden varieert van kralenarmbanden van nog geen vijftien euro tot geluksarmbanden van bijna tweehonderd euro.

De jury van de Business+ Award 2010 roemde de marketing en website van A beautiful story. Met de feestdagen op komst, is het zeker de moeite waard om eens in de webwinkel rond te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten