woensdag 11 mei 2011

Vivienne Westwood helpt regenwouden

Dat de Britse modekoningin Vivienne Westwood duurzame mode een warm hart toedraagt, is geen geheim. De eigenzinnige ontwerpster werkte onder andere voor Ethical Fashion Africa en duurzame drinkfles Sigg. Nieuw is een internationale campagne met glossy Marie Claire en ecolabel People Tree. Westwood ontwierp een speciale shirt dress waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het behoud van de regenwouden.

Het is geen toeval dat Vivienne Westwood zich op dit moment inzet voor The Society for Environment and Human Development, een organisatie die bewustzijn van het belang van regenwouden wil vergroten. De Verenigde Naties heeft 2011 namelijk uitgeroepen tot International year of forests. Met de verkoop van de t-shirt dress, die is voorzien van een wilde print en handtekening van Vivienne Westwood, worden forest tribes in Bangladesh gesteund. Hun levensomstandigheden worden bedreigd door ontbossing.

In juni 2011 treedt Vivienne Westwood in alle 24 internationale edities van Marie Claire op als gastredacteur en publiceert het tijdschrift een reportage over regenwouden. Op die manier hoopt de glossy de boodschap ‘trees save lives’ nog eens voor het voetlicht te brengen.

Met de aankoop van de limited edition t-shirt dress, die nog geen dertig pond kost, ben je in ieder geval ook fair trade bezig. Want de biokatoenen jurk wordt gemaakt door het eerlijke modemerk People Tree, dat de collectie onder fatsoenlijke werkomstandigheden in Bangladesh laat maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten