dinsdag 24 mei 2011

Jubileum voor The dress I made

Op 25 mei 2011 viert Renske Solkesz een indrukwekkend jubileum: ze heeft dan een jaar lang uitsluitend zelfgemaakte kleding gedragen. Op de website The dress I made doet ze verslag van haar capriolen achter de naaimachine.

Renske Solkesz startte The dress I made uit frustratie met de wegwerpmode van H&M en de buitensporige prijzen van designer brands. Maar ook uit een zorg over de uitwassen van onze fast fashion cultuur met haar razendsnelle omloopsnelheden, erbarmelijke werkomstandigheden in textielfabrieken en een gebrek aan respect voor natuurlijke hulpbronnen.

Solkesz is een fan van slow fashion, ambachtelijke productiemethoden en kleding van hoge kwaliteit. Na een jaar van zelfgemaakte kleding is die liefde niet bekoeld. In tegendeel, de zelfproducerende ontwerpster, die tassen en accessoires verkoopt via Etsy, is naar eigen zeggen alleen maar meer van kwaliteitsproducten gaan houden. En het modewinkelen mist ze in het geheel niet.

Het eenjarige jubileum van The dress I made wordt gevierd met een kledingruilfeest in Den Haag. Want dat dertig procent van alle textielproducten ongedragen bij het afval verdwijnt, vindt Solkesz afschuwelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten