maandag 23 mei 2011

Wereld Milieu Dag 2011: Nature at your service

De auto een dag laten staan, samen met buren de straat schoonvegen, plastic tasjes in de ban doen, een boom planten. Het zijn allemaal activiteiten die passen bij Wereld Milieu Dag, die in 2011 in het teken staat van bomen en bossen.

De Verenigde Naties heeft 5 juni uitgeroepen tot World Environment Day, een dag waarop wereldwijd positieve actie wordt ondernomen om het milieu te beschermen. De dag stamt uit 1972 maar is natuurlijk actueler dan ooit. Onder het motto 'Nature at your service' roept de VN iedereen op om samen te werken aan een schone, groene en levendige toekomst.

Om actievoeren te stimuleren, heeft de VN een inspirerend overzicht gemaakt van activiteiten warmee Wereld Milieu Dag gevierd kan worden. Je kunt bijvoorbeeld in scholen uitleg geven over het belang van bossen, een concert geven waarmee je bosbeheer steunt, of een sportevenement organiseren voor het goede doel.

Opvallend genoeg lijkt er op de burelen van World Environment Day weinig aandacht voor de promotie van duurzame mode. En dat terwijl t-shirts van bamboe, broeken van hennep en sokken van dennebomen perfect aansluiten bij het bomenthema van 5 juni 2011. Groene fashionista’s hebben dan ook een simpele manier om hun bijdrage te leveren aan de internationale milieudag: draag je mooiste duurzame outfit en vertel iedereen erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten