zondag 12 september 2010

Drie tassen in één is wel zo duurzaam

Altijd al een convertible willen hebben? Dat kan nu milieuvriendelijk. Want de convertible tote van Urban Junket is gemaakt van gerecycled plastic en canvas, en gekleurd met ecologische verfstoffen. De tas kan je transformeren van een eenvoudige handtas in een robuust en eigenwijs exemplaar en zelfs in een charmante dokterstas. Met de bijgeleverde riemen kan je de tas ook nog als schoudertas dragen.

Handig en hip gaan zelden samen, maar Urban Junket is er in geslaagd een echt must-have voor practifashionista’s te maken. De kleuren – blauw, bruin en groen – zijn lekker tijdloos en makkelijk te combineren met zomerse en winterse outfits. En de binnenzijde van de tas is handig ingedeeld met ruimte voor pennen, telefoons etc. Voor de werkende massa is er ook een variant voor laptops, die is voorzien van een schattige portefeuille.

Een deel van de opbrengsten van iedere tas wordt gedoneerd aan Carbonfree.org, dat zorgt voor compensatie van de emissies die tijdens de productie en het transport worden geproduceerd. Het succes van Urban Junket blijkt wel uit het feit dat verschillende kleuren van de convertable tote al zijn uitverkocht. Als je nog steeds twijfelt of deze tas een duurzame investering is, dan helpt de video waarin oprichtster Tracy Dyer laat zien hoe de transformaties in zijn werk gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten