zaterdag 25 september 2010

Kledingruilparty’s raken uitverkocht

Swapping wordt steeds populairder in Nederland. Initiatieven zoals Little Green Dress, Ecofabs en Rouleer de Kleer kunnen op steeds meer belangstelling rekenen. De Ecofabs kledingruilparty die op 17 september plaatsvond in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger was zelfs uitverkocht. Niet minder dan 250 fashionista’s graaiden er met gesloten portemonnee een nieuwe garderobe bij elkaar.

Kleding ruilen is goed voor ons karma, zo wil de boodschap. Want duurzame consumptie, in de zin van langer doen met de bestaande garderobe en minder nieuwe kleding kopen, is goed voor het milieu. Met behulp van kledingruilfeesten kan de aanschaf van nieuwe producten worden verminderd, zonder dat we het gevoel hebben nooit eens iets nieuws in de kast te hebben.

Dat kledingruil nu booming business lijkt, kan net zo goed te maken hebben met de economische situatie als met een groeiend milieubewustzijn. Dat je je garderobe van nieuwe fashion items kunt voorzien zonder daarvoor de portemonnee te trekken, is in tijden van economische onzekerheid natuurlijk een aantrekkelijke manier van consuminderen. Laten we hopen dat kledingruil ook later, als het economisch weer wat beter gaat, in de mode blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten