maandag 13 september 2010

Tien jaar online Vogue is niet erg eco

Style.com, de website van de Amerikaanse Vogue, bestaat dit jaar een decennium. Om dit heugelijke feit te vieren, keek de redactie terug op tien jaar online mode. Enter de onvermijdelijke lijstjes: van ‘de beste tien ontwerpers’ tot ‘de tien momenten die de modewereld schokten’.

De terugblik op tien jaar Style.com, dat vooral geliefd is om de video’s van alle catwalkshows die ertoe doen, levert allerlei moois en memorabels op. Denk aan Christian Louboutin, Balenciaga, Hussein Chalayan, Prada, Lindsay Lohan, Kate Moss, Sarah Jessica Parker, botox, het overlijden van Alexander McQueen, de rijzende ster van Tavi.

Zoals te verwachten is, komt ecomode er bekaaid van af. Stella McCartney komt voorbij in het rijtje designer collaborations vanwege haar collectie voor H&M. De Earth Pledge FutureFashion show uit 2008 figureert in de top tien van memorabele headlines. Dat is een magere score voor de duurzame mode, vooral als je bedenkt dat H&M moeilijk verantwoord te noemen is en de zogenaamd ecologische shows vooral reclame maakten voor Calvin Klein en andere designer brands.

Kortom, het is de hoogste tijd voor een lijstje met de tien beste ecomodemerken, de mooiste groene catwalkshows, de duurzaamste it-bags! Welke website neemt het voortouw?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten