maandag 20 september 2010

Groene mode in de moestuin

Het biologische tuinbedrijf De Moestuin in Utrecht staat vooral bekend als het toneel van kinderpartijtjes en excursies naar bijenkassen. Op 19 september vond er een Green Fair plaats met een opvallend hoog modegehalte.

In een groot deel van de stands die in de tuin van De Moestuin waren geplaatst, werd verantwoorde kleding verkocht. Vooral voor kinderen lagen de must-haves voor het oprapen, van slofjes van vilt (online te verkrijgen bij Sincero Fair Fashion) tot t-shirtjes met stropdasprint (die in de Utrechtse winkel Puha te koop zijn). Daarnaast was er een ruim aan bod aan ondergoed van biologisch katoen, fair trade ceintuurs (van onder andere Inti) en ecoluxury (denk: Studio Jux en Ontfront). En wie wil er nog zonder Safe to Wear, laarzen van natuurrubber voor kinderen en hun moeders?

Voor fervente aanhangers van duurzame kleding zijn bedrijven zoals Pure Coverz (met bijvoorbeeld beddegoed en keukentextiel van biologische stoffen) en Latrib (met onder andere verantwoorde sieraden, woonaccessoires en hebbedingen voor op kantoor) een uitkomst. En dan waren er op de Green Fair, die voor het tweede jaar plaatsvond, ook nog vertegenwoordigers van duurzame warenhuizen zoals Smile Superstore, Eko2go en Het groene warenhuis.

De rode loper over het grasveld, die dienst deed als catwalk, paste helemaal bij de eco fashion look. Wie komt er met een green winterfair?

1 opmerking:

  1. De modeshow werd verzorgd door Sincero én Goeiekleren.nl (met o.a. de ceintuurs van Inti);onze webwinkel mis ik in bovenstaand stukje!
    Sabine van www.goeiekleren.nl

    BeantwoordenVerwijderen