donderdag 16 september 2010

Mode van een tent

Brandweerslangen, PET flessen, nepsuède, rubberbanden. Er lijken weinig materialen die niet gerecycled kunnen worden tot modieuze kleding of accessoires. Tegenwoordig zijn er ook jassen en tassen die gemaakt worden van oude tenten. En natuurlijk zijn de producten van Withintent helemaal regenbestendig.

De Britse Kate Benton merkte in 2009 dat popfestivals een spoor van verweesde tenten achterlaten. Om deze vervuiling tegen te gaan, bedacht ze een kledinglijn die volledig is gemaakt van oude tenten. De materialen worden in Engeland hergebruikt en omgetoverd tot schoudertassen, capes, jacks en (hiep, hiep, hoera!) vlaggetjes.

De collectie van Withintent, die wordt aangeduid als showerproof chic, bestaat uit vrolijk gekleurde kledingstukken die worden verkocht op een wekelijkse markt in Londen en tijdens Britse popfestivals. Helaas kunnen wij dus nog niet genieten van de gerecyclede kleding. Misschien is het tijd dat een Nederlandse ondernemer de tenten van Pinkpop, Lowlands en Parkpop een tweede leven gunt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten