maandag 20 september 2010

Eco Fashion Weeks voorspellen niet zo’n groen 2011

Vancouver heeft ze, New York heeft ze, Amsterdam heeft ze niet. Een Fashion Week met speciale shows van duurzame labels. The Green Fashion Competition, die tijdens de Amsterdam International Fashion Week in juli werd gelanceerd, kan zich natuurlijk niet meten met The Green Shows in New York of Eco Fashion Week Vancouver.

The Green Shows in New York, die zijn bedoeld om het modeminnend publiek ervan te overtuigen dat mode zich kan bekommeren om mensen, dieren en de planeet, werden dit jaar voor de derde keer gehouden. Medio september namen tien ontwerpers deel aan het drie dagen durende evenement.

In Vancouver is het feest zelfs nog groter. Daar komen van 27 tot en met 30 september dertien eco designers van over de hele wereld bij elkaar. Aveda zorgt voor de stylingproducten.

Opvallend is dat The Green Shows, waar ecolabels de collecties voor voorjaar en zomer 2011 presenteren, een uitermate ingetogen kleurenpallet lieten zien. Zwart, beige, wit en natureltinten domineerden de catwalks. JoAnn Berman was de uitzondering die de regel bevestigt met haar kleurrijke collectie jurken, shorts en trenchcoats. Waarmee de voormalige styliste maar weer eens laat zien dat duurzame mode helemaal niet groen van tint hoeft te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten