vrijdag 12 november 2010

De ultieme gerecyclede jeans

Een zadeltas, babylaarsjes, een geometrische jurk. Het zijn enkele winnaars van de Ecouterre Recycled Denim Challenge. De website organiseerde de wedstrijd om fashionista’s te stimuleren hun jeans een tweede leven te gunnen.

De vele inzendingen voor de Ecouterre Recycled Denim Challenge maken duidelijk dat er geen enkele reden is om een afgedankte jeans (of de onvermijdelijke miskoop) in de prullenbak te dumpen. Creatieve lezers van Ecouterre wisten van hun denim zelfs babybedjes, placemats en vloerkleden te maken.

De denim zadeltas met bruinleren afwerking van Miranda Chance werd uiteindelijk de publiekswinnaar. Joseph Jang kreeg de award van de jury voor zijn minijurk met opvallende rok- en schoudervormen. Wie de creaties ziet, kan alleen maar hopen dat een slimme ondernemer oude jeans gaat inzamelen om dit soort must-haves te gaan produceren. Of zoals een van de juryleden van de Ecouterre Recycled Denim Challenge zei: ‘No doubt boho-chic will be making its rounds again in the fashion world some future season from now’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten