woensdag 24 november 2010

Ecologische voetafdruk in verantwoorde sokken

Wollen sokken zijn niet alleen dieronvriendelijk, ze zijn ook niet altijd het toonbeeld van stijl. De voetjes kunnen tegenwoordig gelukkig ook warm worden verpakt in duurzame kousen. Vooral hennep en bamboe zijn daar dankbare materialen voor: deze stoffen zijn ijzersterk maar lekker ademend.

Extra mooi is dat er inmiddels heuse kunstwerkjes voor de voeten op de markt zijn, die op duurzame wijze zijn gemaakt. De sokken van hennep en gerecyclede garens van Happysocks zijn vrolijk gekleurd en voorzien van spannende dessins. Simpel maar doeltreffend zijn de unisex sokken van Bamboo Clothing: met een menging van bamboe en nylon zijn ze superzacht en milieuvriendelijk. De prettige kleuren – van felpaars tot chique grijs – dragen bij aan het draagcomfort.

Ook vermeldenswaardig zijn de spectaculaire sokken van Ozone Socks. Dit Amerikaanse merk maakt heuse fashion socks, met lieve stippen, stoere tijgerprints, rendiermotieven (!) en allerlei soorten ruiten. Zoals oprichtster Laurie Mallet zegt: sokken zijn je geheime wapen. En als je er lekker lang mee doet, kan je ze nog duurzaam noemen ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten