donderdag 4 november 2010

Winterwol van speciale schapen

Die hard vegans zullen gruwelen van wollen sweaters, Uggs en alpaca mutsen. Maar er zijn modemerken die schaapjes koesteren en er nog mooie mode mee maken ook.

Ecofashionworld.com zette onlangs een aantal wollen mode-items op een rij. Met de donkere dagen in het vooruitzicht is een warme sjaal, top of jurk natuurlijk ideaal. De biologische en fair trade varianten van deze winterklassiekers liggen inmiddels voor het oprapen. En ze zijn nog stoer en sexy ook, liet Ecofashionworld.com zien.

Collecties van duurzame merken zoals Stewart + Brown, Mayu en Humm bevatten dit najaar veel winters wol. Hoewel de productie van deze breisels fair trade is, is onduidelijk of ze ook diervriendelijk zijn. Dat ligt anders bij merken zoals Izzy Lane, dat unieke kledingstukken voor heren en dames op de markt brengt. Alle wollen stoffen zijn, net als bij de Nederlandse viltkunstenares Claudy Jongstra, afkomstig van een kudde schapen en geiten die het label zelf bezit en verzorgt.

Wie zich hard wil maken voor diervriendelijke wollen kleding, schoenen en accessoires, kan de Uggs en Zeeman-mutsen deze winter dus gerust laten liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten