zaterdag 20 november 2010

Geen modewinnaars bij Voor de Wereld van Morgen

Metaalterugwinning uit huisvuil, watervoorzieningen in de derde wereld, een online supermarkt om duurzaam booschappen te doen en een lesprogramma om scholieren bewust te maken van duurzame voeding. Het zijn voorbeelden van projecten die kans maakten op de ASN Wereldbankprijs 2010. Uiteindelijk is op 18 november bekend geworden dat Elemetal, een project om koper en andere metalen met een speciaal wasproces uit huisvuil terug te winnen, de prijs in de wacht sleept. Het initiatief van Silvan Thus wint een bedrag van 25.000 euro, dat zal worden besteed aan het maken van een demo-installatie.

De aanmoedigingsprijs van de ASN Wereldbankprijs 2010 werd uitgereikt aan Join the Pipe, een stichting die watervoorzieningen wil aanleggen in derde wereldlanden en tegelijkertijd Nederlanders bewust wil maken van het belang van schoon drinkwater.

De ASN Wereldbankprijs 2010 heeft dus geen jonge duurzame modebedrijven in het zonnetje gezet. Recyclingbedrijf We Beat the Mountain behoorde tot de vijf finalisten, maar duurzame modelabels zoals Het Huis van de Vlinders, Face This T-shirts, Moromoro (sieraden) en Furoshiki (tassen) vielen helemaal niet in de prijzen. Milieubewuste fashionista’s doen er goed aan om volgend jaar (nog) meer te stemmen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten