maandag 13 december 2010

Kleding van soja

Met het oog op duurzaamheid verschijnen steeds meer merkwaardige materialen op de kledingmarkt. Van bamboe, gerecyclede PET-flessen of brandnetel kijkt inmiddels niemand meer op. Melk en dennennaalden zijn al iets minder middle of the road. En nu is er ook nog soja. Het Franse merk Les Ateliers de la Maille komt met een stof die voor het grootste deel is gemaakt van soja.

Het aanbod aan sojakleding bij Les Ateliers de la Maille is niet gering: er zijn deze winter cardigans, jurken, vesten en sjaals. De sojamaterialen zijn gemengd met kasjmier, wat een luxe en zacht materiaal oplevert. Les Ateliers de la Maille noemt zichzelf niet voor niets 'nature-a-porter'.

Sojastoffen staan bekend als sterk, soepel, warm en zacht. Ze worden niet alleen gemengd met wol, maar ook met bijvoorbeeld hennep. Van zo’n combi wordt iedereen blij, want hennep is weliswaar een gewas dat eenvoudig ecologisch geteeld kan worden maar levert vaak nogal stugge stoffen op. Bij onder andere Nomads Hempwear uit Canada wordt hennep dan ook gemengd met bamboe, vlas, katoen en dus soja.

1 opmerking:

  1. Komodo heeft het ook; wij hebben er shirtjes van, het is zijdezacht!

    BeantwoordenVerwijderen