vrijdag 17 december 2010

Schoenen van restjes

Er prijken niet vaak gerecyclede mode items op de pagina’s van Vogue. Toch was in het novembernummer van de Amerikaanse Vogue een verantwoorde schoen te zien. Het ging om een upcyclede hybride tussen een laars en een sandaal van Giuseppe Zanotti. De Italiaanse ontwerper gebruikte voor deze creatie oude samples van handtassen en restanten leer uit schoenenfabrieken.

Een schoen gemaakt van fabrieksafval klinkt misschien niet chic. Maar Giuseppe Zanotti, die dit jaar ook een collectie ontwierp voor Victoria’s Secret, weet er een must-have van te maken. De bovenzijde van de schoen is gemaakt van suède dat afkomstig is van een handtas, voor de zool is gebruik gemaakt van een oude sample en de voering bestaat uit stukjes leer die normaal gesproken bij het fabrieksafval terecht komen.

Dat Vogue aandacht besteedt aan een upcycled schoen is natuurlijk goed nieuws voor alle eco warriors. Het enige minpuntje is dat dit soort recycling wondertjes niet goedkoop zijn. Voor een Giuseppe Zanotti betaal je al snel meer dan vijfhonderd euro…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten