donderdag 30 december 2010

Mooi met mooie intenties

‘Intentionally beautiful with beautiful intentions’. Zo omschrijft Cow Jones Industrials Vegan Boutique de collectie veganistische mode die de winkel verkoopt. Must-have schoenen van olsenHaus en klassieke winterjassen van Vaute Couture zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook goed voor mens, milieu en dier.

Zo maakt olsenHaus schoenen van linnen, katoen, rubber, canvas, kurk en synthetische materialen. Zelfs de verfstoffen en lijmsoorten zijn diervrij en niet toxisch. Bovendien worden de collecties gemaakt met respect voor arbeidsomstandigheden, fair trade en CO2-uitstoot. En olsenHaus doneert aan goede doelen zoals PETA.

Bij Vaute Couture vind je klassieke mantels en waterdichte jacks met een bijzondere signatuur. De stoffen zijn biologisch geproduceerd, diervrij en in Los Angeles gemaakt. Doordat Vaute Couture, dat al bij de New York Fashion Week te zien is geweest, alleen kleine oplagen maakt, kan je er geheid een exclusief mode item scoren.

Cow Jones Industrals verkoopt ook diervriendelijke producten van bijvoorbeeld Cri de Coeur (schoenen), Feral Childe (mode), naturevsfuture (mode) en GG2G (tassen). Stuk voor stuk bewijzen deze merken dat veganistische productiewijzen leiden tot de mooiste must-haves. Of misschien is het beter om te zeggen: het maken van de mooiste mode kan zeker zonder dierenleed. Welke Nederlandse (web)winkel gaat dat ook eens laten zien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten