donderdag 29 december 2011

Duurzame kinderkleding in beeld

The safe beginning. Zo omschrijft Katvig wel zijn verantwoorde collecties baby- en kindermode. De biologische rompertjes, jurkjes, sokken en andere hebbedingen van het Deense merk zijn namelijk vrij van chemicaliƫn en allergenen.

Oprichtster en ontwerpster Vigga Svensson maakt zich ook op andere vlakken druk om duurzame mode. Katvig maakt gebruik van een transportsysteem waarmee aanzienlijke hoeveelheden verpakking worden bespaard. En met Recycled Organic Cotton, dat sinds 2011 in de kledingcollecties wordt gebruikt, gaat Svensson de strijd aan met het milieubelastende afval van de katoenindustrie.

Extra mooi is dat Katvig transparant en zelfkritisch is over de duurzame prestaties. Zo is Katvig aangesloten bij onafhankelijke keurmerken, zoals GOTs, die naleving van de normen voor duurzame productie controleren. Daarnaast verschijnt ieder half jaar op de website een barometer die aangeeft welke groene doelstellingen zijn behaald. Zo streeft het bedrijf ernaar om 100 procent milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Dat is in 2011 nog niet gelukt, maar met een percentage van 81 procent ligt Katvig behoorlijk op koers.

Ook fijn: Vigga Svensson wil niet alleen kleding verkopen, maar ook anderen inspireren en leren hoe je op een eerlijke wijze kinderkleding kunt vervaardigen. Via workshops geeft ze presentaties over haar ervaringen met gerecycled polyester, gecertificeerd biologisch katoen en het gebruik van restmaterialen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten