donderdag 8 december 2011

Livia Firth ontwerpt collectie voor Yoox

Livia Firth stond al bekend om haar voorliefde voor vintage kleding en goed goud. Nu komt de vrouw van Colin met zelfontworpen kleding, die exclusief verkocht wordt via Yooxygen.

Livia Firth ontwierp een strapless feestjurk die de sfeer ademt van de jaren vijftig. De jurk is gemaakt van gerecyclede materialen en verkrijgbaar in vijf kleuren. Natuurlijk figureert Firth zelf als model in de advertenties voor de minicollectie.

Yoogygen heeft voor de lijn van Livia Firth een samenwerking gestart met Reclaim to wear, een organisatie die ontwerpers, producenten en distributiebedrijven samenbrengt om kleine collecties van hergebruikte stoffen te realiseren. De jurken van Livia zijn gemaakt door Cooperativa Rinascere, een non-profit organisatie die mensen met een handicap een werkplek biedt.

Voor wie het nog niet wist: Yooxygen is de duurzame tak van de populaire webwinkel Yoox. Je vind er merken zoals Edun en Speedo. Ter ere van Earth Day 2012, op 22 april, lanceert de website een aantal nieuwe groene initiatieven en speciale limited edition duurzame collecties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten