vrijdag 9 december 2011

T-shirts redden greyhounds

Onder het motto 'Wear if you care' maakt Fake Fur t-shirts om hazewindhonden in nood te helpen. Een deel van de opbrengst van de shirts wordt gedoneerd aan Greyhounds in Nood België. Op de eerste collectie t-shirts prijken dan ook portretten van de ranke honden.

Spaanse windhonden en jachthonden gaan niet met pensioen, maar worden afgemaakt zodra ze niet meer kunnen meedoen aan wedstrijden en de jacht. De Belgische dierenwelzijnsorganisatie Greyhounds in Nood zet zich in om de honden een tweede leven te geven. Afgedankte honden worden in Spanje opgevangen en overgebracht naar België, waar wordt gezocht naar nieuwe baasjes. Tot nu toe heeft de organisatie naar eigen zeggen 2500 honden kunnen redden.

Het Belgische modelabel Fake Fur maakt bijzondere t-shirts van biologische stoffen, die zijn bedrukt met op water gebaseerde verf. De shirts zijn tot nu toe alleen in Vlaamse winkels te vinden, maar ook online te koop.

Fake Fur heeft aangekondigd om bij elke collectie een dierenwelzijnsorganisatie in het zonnetje te zetten. En door een t-shirt te kopen, leveren modeliefhebbers daar ee financiële bijdrage aan.

2 opmerkingen:

  1. Tof! Een tshirt waarmee ik een goed doel steun en ook nog eens een leuke print erop!
    Heel goed idee, maar sorry hoor, 85,- voor een shirt?!?!?! En daarvan gaan 8,50 naar het goede doel!!!!!
    Ik vind het redelijk belachelijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een behoorlijk hoog bedrag! dan te bedenken dat bij een site als www.shirts-bedrukken.com al voor een 2 eurootjes een t-shirt te krijgen is...

    BeantwoordenVerwijderen