maandag 14 juni 2010

Genoeg van oranje? Ga voor groen!

Wat is irritanter: de Vuvuzela toeter, of het feit dat de oranje Bavariajurk al vóór de start van het WK was uitverkocht? Een simpele vraag voor modeliefhebbers, want de DutchDress die dankzij Sylvie van der Vaart (en het labeltje Supertrash) de afgelopen maand over de toonbank vlóóg, is zelfs voor onverbeterlijke voetbalhaters een must-have. Dat lijkt in ieder geval het algehele gevoel over ‘het oranje jurkje dat iedereen past van Supertrash voor de vrouwelijke voetbalsupporter’.

Wat mij betreft mogen de oranje jurkjes samen met de Zuid-Afrikaanse toeter de prullenbak in. Het past iedereen en staat iedereen? Een rood-wit-blauw koord dat voor een ceintuur moet doorgaan? Tricot?!

Maar het allerergste aan de jurk die Sylvie van der Vaart bijna een stadionverbod bezorgde, is natuurlijk de productiewijze. Zouden de naaisters die het multifunctionele monster in elkaar hebben gezet, een redelijk loon krijgen? Kleuren de rivieren in het dorp waar dit jurkje gemaakt is, nu lekker oranje, omdat de fabriek het afval er gewoon illegaal in loost? Heeft Supertrash eigenlijk ooit van Max Havelaar of Made-By gehoord?

De promotie van het WK in Zuid-Afrika zou pas écht hip zijn als er wat meer groen te kopen is. Want zeg zou zelf, zou a little green dress van fairtrade eockatoen je niet veel beter staan dan dat oranje niemendalletje van ordinair tricot?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten