woensdag 30 juni 2010

Jongeren willen méér eerlijke kleding

Jongeren zijn best bereid om een hogere prijs te betalen voor kleding die onder goede arbeidsomstandigheden en tegen een eerlijk loon is gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van CNV Jongeren onder bijna 800 jongeren tussen 14 en 27 jaar.

Kledingwinkels denken ten onrechte dat jongeren eerlijke kleding te duur zullen vinden, concludeert de CNV. Het grootste deel van de respondenten besteedt tussen de 50 en 100 euro per maand aan kleding. Hoewel bijna een kwart aangeeft dat een lagere prijs het kopen van eerlijke mode zou bevorderen, lijkt het pijnpunt vooral te zitten bij de herkenbaarheid van fair trade. Het grootste deel van de bevraagde jongeren weet niet waar eerlijke mode te koop is, of welke merken duurzaam produceren. En als eerlijke kleding in meer winkels te koop zou zijn, zouden jongeren het naar eigen zeggen vaker kopen.

Opvallend genoeg lijkt met het imago van eerlijke kleding niets mis te zijn. Nauwelijks drie procent van de ondervraagde jongeren vindt fair trade mode niet hip. Je vraagt je af waarom de detailhandel en modebranche, die zo lijden onder de recessie, niet razendsnel groener worden…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten