woensdag 16 juni 2010

Gucci wordt groen

De modepers schrijft deze maand vrolijk dat het Italiaanse luxemerk Gucci op de ecotour gaat. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd zijn verpakkingsmateriaal te vernieuwen: tassen en cadeauverpakkingen zullen voortaan geheel bestaan uit FSC-gecertificeerd, honderd procent gerecycled papier.

Wordt Gucci nu groen? Dat lijkt me sterk. Ik wil best geloven dat Gucci wereldwijd vele tonnen aan verpakkingsmateriaal de wereld op brengt. Een zekere verduurzaming van deze milieubelastende afvalproductie is dus een goed idee. Maar om de Italiaanse modegigant nu meteen als ecologisch verantwoord te bestempelen, gaat wel een beetje ver.

Zo wordt het polyester van linten en kledinghoezen binnenkort vervangen door katoen, terwijl dit materiaal natuurlijk helemaal niet milieuvriendelijker is dan het synthetische alternatief. En in 2009 mag Gucci dan eenmalig een ecoshirtje op de markt hebben gebracht, de krokodillen en slangen op deze aarde vrezen nog altijd voor hun leven vanwege de enorme lederen accessoirecollectie van het label.

Ik zou zeggen: Gucci, het kan nog groener!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten