maandag 27 februari 2012

Groen is hot tijdens New York Fashion Week

New York Fashion Week mag zichzelf inmiddels wel een van de groenste mode-evenementen ter wereld noemen. In februari 2012 waren er maar liefst 24 duurzame ontwerpers vertegenwoordigd, becijferde Ecouterre.com. In het najaar van 2011, toen de voorjaarstrends voor 2012 werden gepresenteerd, waren er nog 11.

Edun en Raleigh zijn voor Europeanen waarschijnlijk de bekendste namen die tijdens de New York Fashion Week te zien waren. Merken zoals Organic by John Patrick en Lauren Moffatt hebben nog weinig bekendheid aan onze kant van de oceaan. Overigens behoorde volgens Fashionista.com geen enkel duurzaam merk tot de top tien van de beste collecties van new York Fashion Week.

Een aantal jonge labels was te zien tijdens de Green Shows, de groene catwalks. Het was de eerste keer dat deze shows echt onderdeel uit maakten van de officiële Fashion Week in plaats van als side shows fungeerden. En dat zou wel eens kunnen betekenen dat duurzame mode nu écht een prominente plaats op de agenda van Fashion Weeks heeft veroverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten