vrijdag 10 februari 2012

Straatkinderen ontwerpen voor MudJeans

Op 9 februari 2012 lanceerde de Ubuntu Streetkids Foundation de Ubuntu Academy of Inspiration, waar risicojongeren in townships in Kaapstad workshops kunnen volgen om een loopbaanperspectief te ontwikkelen. Talentontwikkeling, ondernemerschap en leiderschap staan daarin centraal.

MudJeans geeft de deelnemende jongeren een kans om een ontwerp voor een t-shirt te creëren. Daarvoor werken tien speciaal getrainde lokale kunstenaars in maart 2012 samen met vijftig kansarme jongeren. De creaties verschijnen in het voorjaar van 2013 in de Nederlandse winkels.

Ubuntu organiseert sinds 2006 performing arts projecten voor straatkinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Jaarlijks worden 350 tot 500 kinderen bereikt. Doel is om kinderen vaardigheden en zelfwaardering te laten ontwikkelen, zodat ze een nieuwe start kunnen maken en het straatleven achter zich kunnen laten.

De modewereld is niet alleen in de vorm van MudJeans betrokken bij Ubuntu. De Nederlandse editie van de Franse modeglossy 'L’Officiel' doneert in 2012 een euro per verkocht nummer aan de Ubuntu Academy of Inspiration.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten