maandag 13 februari 2012

Volledige garderobe in één reiskoffer

In de wereld van slow fashion heeft een nieuwe uitvinding het levenslicht gezien: de minigarderobe die in een reiskoffer past. De Carry-On Closet bestaat uit tien multifunctionele kledingstukken waarmee je verschillende outfits samenstelt.

In de Carry-On Closet vind je bijvoorbeeld een cape die kan worden omgetoverd in een top of rok. Een jurk kan ook dienst doen als een shirt, en de lange jas is bruikbaar als een kort jack of een vest.

Door multifunctionele kledingstukken te ontwerpen kan je meer doen met minder, is de gedachte van de Carry-On Closet. En dat draagt bij aan een efficiënter gebruik van brandstoffen en dus uiteindelijk aan het verminderen van de afvalberg.

De bedenkers van de Carry-On Closet zijn de Londense modestudenten Renée Lacroix en Zahra Ash-Harper. Zij richtten het ethische modelabel Antithesis op, dat in het najaar van 2012 de Carry-On Closet op de markt brengt. Die minimale garderobe is niet alleen bruikbaar voor fervente reizigers, maar ook voor inwoners van grote steden die veel tijd aan woon-werk-verkeer kwijt zijn en vanwege hun drukke bestaan een eenvoudige levensstijl zoeken.

De Carry-On Closet is geïnspireerd op slow fashion principes. De kledingstukken in de garderobe-op-reiskoffer-formaat zijn niet gebonden aan een seizoen of trend. En daarnaast kan deze nieuwe manier van packing light natuurlijk inspireren tot een simpelere levensstijl, waarin een investering in tijdloze klassieke van hoge kwaliteit de kern vormt.

1 opmerking:

  1. Packing light past inderdaad wel bij een minimalistische levensstijl. Zo min mogelijk zooi in huis, en zo min mogelijk zooi in je koffer op vakantie. Klinkt best goed!

    BeantwoordenVerwijderen