vrijdag 17 februari 2012

Huishoudbeurs 2012 met groen modetintje

Nederlanders hebben geen schoon ondergoed. De productie van onze onderbroeken gaat gepaard met gifstoffen, waterverspilling, kinderarbeid en uitbuiting. Dat zegt Urgenda tegen bezoekers van de Huishoudbeurs 2012.

Om het tij te keren, organiseert de duuraamheidsorganisatie samen met Saint Basics en Humana een ludieke actie. In totaal 450 bezoekers van de Huishoudbeurs, die van 18 tot en met 26 februari 2012 plaatsvindt in de Amsterdam RAI, kunnen hun onderbroek ruilen voor een duurzaam gemaakt exemplaar van het Nederlandse label Saint Basics.
De ingeleverde onderbroeken worden direct op de beurs bij Humana ingezameld.

Bezoekers krijgen ook een kortingscoupon voor hun volgende duurzame aankoop bij Saint Basics. Dit Nederlandse ondergoedmerk, dat gecertificeerd biologisch en fair trade katoen gebruikt, behoorde in 2011 volgens Allesduurzaam.nl nog tot de duurzaamste merken van Nederland.

De onderbroekenactie is niet de enige modieuze noot van de Huishoudbeurs. Onde het motto The Fashion Lisst presenteert de beurs voor het eerst een sample stock sale met bekende merken zoals Nolita, Sapph, Tom Ford, Giorgio Armani, Otazu, Gucci, en Valentino. En zefs daar is verantwoorde mode te vinden, bijvoorbeeld van Twin Couture.

In 2011 toonde de Huishoudbeurs zich ook al modieus groen. Toen lanceerde Victoria Koblenko er de little green dress.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten