zondag 17 oktober 2010

Arnhem als duurzame modestad van Nederland

New York, Londen, Parijs, Milaan, Amsterdam … Arnhem. Dat Arnhem kan ijveren met nationale en internationale modesteden was al bekend. Nu kunnen we ook constateren dat de Gelderse provinciestad een unieke positie heeft als het gaat om sustainable fashion.

Awearness Fair Fashion heeft milieubewuste modeontwerpers in de stad bijeengebracht in een collectief met de naam Made in Arnhem. Het collectief, waarin labels zoals Van Markoviec, Hiernamaals en Elsien Gringhuis deelnemen, wordt actief gepromoot als voorlopers op het gebied van eerlijke, ecologische kleding.

In de gratis minigids over Made in Arnhem wordt een overzicht gegeven van de ontwerpers die zich met behulp van Awearness Fair Fashion profileren. Zo is te lezen dat de collecties van Chris Meijers een vleugje jaren vijftig hebben, dat Elsien Gringhuis een prijs ontving voor haar regenjas van biokatoen met een laagje natuurrubber en dat Gregorie Bolder van Hiernamaals de meeste vintage scoort in België.

In 2009 organiseerde Awearness Fair Fashion tijdens de Arnhem Mode Biënnale een grootse catwalkshow met groene mode. Met de promotie van Made in Arnhem worden dit soort initiatieven naar een hoger plan getild. In juni 2011 is er weer een Mode Biënnale en kan Arnhem zich weer eens voor een landelijk publiek van zijn beste groene kant laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten