woensdag 20 oktober 2010

Toms Shoes worden gekopieerd

Is het een compliment om gekopieerd te worden? Louis Vuitton, die dagelijks een strijd voert tegen namaakproducten, vindt vast van niet. De makers van goededoelenschoenen Toms Shoes zijn ook not amused over een recente actie van Sketchers. Het sneakermerk kopieert niet alleen het bedrijfsmodel van Toms Shoes, maar zelfs het schoenontwerp.

Toms Shoes is bekend geworden met een eenvoudige sneaker, die is gebaseerd op het ontwerp van een klassieke espadrille. Met zijn Toms, die in 2006 voor het eerst op de Amerikaanse markt verschenen, wil ondernemer Blake Mycoskie iets goeds doen voor de wereld. Voor ieder paar dat wordt verkocht, wordt een tweede paar gedoneerd aan een kind in een ontwikkelingsland.

De Bobs van Sketchers (zie foto) lijken verdacht veel op de creaties van Mycoskie, zowel qua uiterlijk als verkoopstrategie. De instappers hebben dezelfde sloffenachtige uitstraling. En voor ieder verkocht paar, doneert Sketchers maar liefst twee paar aan een child in need. Toch laat Toms Shoes volgens de LA Times juridische acties richting Sketchers achterwege.

De heisa rond Sketchers versus Toms Shoes komt op een erg ongelukkig moment. In september gaf Toms Shoes namelijk het miljoenste paar schoenen weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten