woensdag 27 oktober 2010

Winterschoenen met hergebruikgarantie

Geox komt deze winter met een collectie glanzende laarzen die zijn afgezet met wat ‘eco bont’ wordt genoemd. Dat lijkt me een mooi woord voor een product dat onmogelijk diervriendelijk kan zijn. De huidige populariteit van bont is kennelijk naar schoenenmerken overgewaaid.

Gelukkig zijn er dit najaar ook duurzame schoeneninitiatieven. Het hergebruik van herensjaals door Boeji’s herenschoenen is een opvallend voorbeeld. Ook Timberland noemt zichzelf ecobewust: de zolen van een groot deel van de Timberland Earthkeepers is gemaakt van groen rubber.

Timberland Earthkeepers, die op de markt zijn voor heren, dames en kinderen, zijn speciaal ontwikkeld met het ook op recycling. De zolen zijn voor ruim 70 procent recyclebaar. Bovendien zijn de schoenen ontworpen om demontage mogelijk te maken, zodat leer en rubber vervolgens kunnen worden gerecycled.

Om hergebruik te stimuleren lanceert Timberland een inleveractie. Na aankoop van een paar Earthkeepers kunnen klanten hun schoenen online registreren. Het is de bedoeling dat de schoenen als ze afgedankt zijn weer naar de winkel worden gebracht. Vervolgens slaat Timberland aan het recyclen.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind vooral het beloofde recyclen van de Timberland schoenen een goede stap.

    We willen overigens graag met jullie de discussie aan over voor voors en tegens van de Timberland campagne - Geef je een mening op http://www.igogreen.net/initiative/timberland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @tuk. Helemaal mee eens. Eindelijk een bedrijf dat het begrepen heeft!

    BeantwoordenVerwijderen