maandag 4 oktober 2010

Verantwoorde zwemkleding valt in de prijzen

De luxe badmode die Olga Olsson in Rio de Janeiro laat maken, heeft een van de Innovation Awards van de Ethical Fashion Forum gewonnen. Het ecolabel kreeg de prijs, die 17 september in Londen werd uitgereikt, vanwege bijzondere prestaties op het gebied van ontwerp, materiaalgebruik en innovatieve idee├źn. Voor haar collecties werkt Olga Olsson samen met jonge vrouwen en ambachtslieden in Rio de Janeiro.

De Ethical Fashion Forum (EFF) reikte ook prijzen uit aan onder andere Ahilya, een Brits merk dat handgemaakte kleding laat produceren in Kashmir, en Ada Zandition, een ontwerpster die natuurlijke en biologische stoffen gebruikt en speciale aandacht besteedt aan afvalverwerking en energiebesparende productiemethoden.

De Innovation Awards, die EFF jaarlijks uitreikt tijdens de London Fashion Week, zijn bedoeld om jonge ontwerpers en bedrijven te stimuleren bij het maken van ethical fashion. Dit jaar werden 130 initiatieven ingediend, hetgeen de EFF deed concluderen dat de Britse duurzame modeindustrie behoorlijk is geprofessionaliseerd. Volgens de EFF is verantwoorde mode de grootste groeimarkt in de kledingindustrie. Aangezien duurzame badmode nog een zeldzaamheid is, ben ik blij dat Olga Olsson met het winnen van een award een steuntje in de rug heeft gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten